Zarif Veda: Gerçek Tırnaklarına Zarar Vermeden Jel Tırnakları Nasıl Çıkarırsın?

Zarif Veda: Gerçek Tırnaklarına Zarar Vermeden Jel Tırnakları Nasıl Çıkarırsın?

Günümüzde jel tırnaklar neredeyse tüm saygın manikür salonlarında satılmaktadır ve evde manikür seçeneği olarak da mevcuttur. Peki ya size jel manikürünü uygun aletler olmadan çıkarmanın tırnaklarınıza zarar verebileceğini söyleseydik? Normalde süreç doğru yapıldığında ağrısız ve kolaydır. Bununla birlikte, yanlış çıkarma işlemi acı verici ve tatsız hale getirebilir, Peki doğal tırnağınızın zirvede kalmasını sağlamak için bu modaya uygun manikürleri güvenli bir şekilde nasıl çıkarırsınız? Kaldırma sürecini başvuru kadar kolay hale getirmek için adım adım bir süreci inceledik. Hızlı ve acısız olmalı ve bir sonraki setinizi sipariş etmek için sizi heyecanlandırmalıdır.

Hangi Araçlara İhtiyacım Var?

Jel ojeyi düzgün bir şekilde çıkarmak için ihtiyacınız olan her şey evinizde zaten mevcut olabilir. Hem geleneksel jel manikür temizliği için hem de evdeki basit bir jel setini çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız şeyleri listeleyeceğiz.

Jel Tırnak Çıkarıcı Sıvı Kullanma

Jel tırnakları çıkarmak için piyasada çeşitli jel tırnak çıkarıcı sıvılar bulunmaktadır. Bu ürünleri kullanarak, tırnaklarınıza zarar vermeden jel tabakalarını nazikçe çözebilirsiniz. Kullanmadan önce ürünün talimatlarını dikkatlice okumayı unutmayın.

Sıcak Su ve Yağlı Islatma

Bir kâse sıcak suya birkaç damla zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ekleyerek elinizi bu karışıma batırın. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca ellerinizi bu sıcak, yağlı su içinde bekletmek, jelin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Ardından, nazikçe jeli iterek veya bir tahta çubuk kullanarak tırnak yüzeyinden kaldırabilirsiniz.

Alüminyum Folyo ve Pamuk Topları

Her bir tırnağınıza bir pamuk topunu jel tırnak çıkarıcı sıvı ile ıslatarak yerleştirin. Ardından, her tırnağınızı alüminyum folyo ile sararak birkaç dakika bekleyin. Bu yöntem, jeli çözerek kolayca çıkarmaya yardımcı olur.Tırnaklarını Kesmeden Törpü Kullanma Jel tırnakları çıkarmak için tırnaklarınızı kesmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine, bir tırnak törpüsü veya tırnak pensi kullanarak jelin üst tabakasını hafifçe inceltebilirsiniz. Bu sayede, jel tabakasını çıkarırken gerçek tırnak yapınıza zarar vermeden işlemi tamamlayabilirsiniz.

Nemlendirici ve Güçlendirici Bakım

Jel tırnakları çıkardıktan sonra, tırnaklarınızı nemlendirici ve güçlendirici bir tırnak bakım ürünü ile beslemeyi unutmayın. Bu, tırnaklarınızın sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olacaktır.

Jel Tırnaklarınızı Neden Soymamalısınız?

Jel cila, kelimenin tam anlamıyla kimyasal olarak tırnak plağına yapışan UV veya LED ışığı altında sertleştirilir. Solan jeli zamanından önce söktüğünüzde, yalnızca jeli değil, doğal tırnağınızın bir katmanını da onunla kaldırmış olursunuz. Bu nedenle, jel katliamı bittikten sonra tırnak plakalarınız kâğıt parçalayıcıdan çekilmiş gibi görünür ve hatta bazen yeni oje üzerlerine kürlenirken tırnak yataklarınız acı bile hissedebilir. Ne yazık ki, tırnaklarınıza bir kez zarar verildiğinde, parçalanan tırnakların çıkmasını beklemekten başka hiçbir şey onları onaramaz.

Sonuç

Gerçek tırnaklarınıza zarar vermeden jel tırnakları çıkarmak, doğru yöntemleri ve ürünleri kullanarak oldukça mümkündür. Artık tırnak teknik bilginize olan yeni güveninizle, tırnakların büyük dünyasına girebilir ve doğal tırnaklarınızın size her zaman teşekkür edeceğini bilerek istediğinizi alabilirsiniz. Son olarak, evde manikür tırnak yolculuğunuza başlamak için iyi bir yere ihtiyacınız varsa, sizi başarıya hazırlayacak birkaç sağlam setten daha fazlasına sahibiz.